Friday, April 18, 2014

::ALHAMDULILLAH, REZEKI ILAHI::

Assalamualaikum. Selamat petang semuanya.. harini tak de nak buat entry panjang-panjang.. just nak berkongsi kegembiraan mommy sekeluarga.. kami bakal menerima kehadiran 'baby baru'.. Alhamdulillah Syukur tak terhingga kepada Ilahi dengan kurniaan ini..

Ajeeq bakal jadi abang..:).. now dekat rumah pun mommy dan Mr.DADDY dah start panggil Ajeeq dengan panggilan abang.. dan Ajeeq pun Alhamdulillah, boleh untuk bahasakan diri abang.. chomel je abang mommy tu.. hehehehe..

Alkisahnya bermula hari selasa lepas mommy ke farmasi nak mencari urine test.. hehehehe.. faktor pendorong utama pada perbuatan mommy itu adalah sebab malam sebelum tu mommy mimpi yang mommy mengandung dan siap buka buku merah tu dah.. hehehehe.. so keesokkan harinya tergedik-gedik la ke farmasi kot-kot mimpi menjadi kenyataan.. hehehehe..

Tapi Alhamdulillah memang mimpi jadi kenyataan la.. hasil urine test adalah POSITIF.. naik double line.. gembira tidak terkata.. sampai menggigil badan-badan.. dan orang yang paling gembira dan teruja ofkos la Mr.DADDY.. hehehehehe.. keesokkan harinya Mr.DADDY bawa mommy ke klinik, untuk urine test sekali lagi + scan.. Alhamdulillah doktor comfirmkan memang mommy mengandung.. baru 4 minggu lebih.. sama jugak macam Ajeeq dulu, mommy dapat tau pregnantkan Ajeeq 4 minggu lebih jugak..

To my little baby, akan mommy jaga kamu sebaiknya sayang.. elok-elok ye kamu di dalam rahim mommy ni.. mommy, Mr.DADDY dan abang akan tunggu kelahiran kamu dengan penuh sabar.. Alhamdulillah.. semoga Allah perlihara semuanya, semoga Allah permudahkan semuanya.. Amin..

6 comments:

  1. Replies
    1. tq again sis.. :).. i will, insyaallah..

      Delete
  2. tahniah yer Pah..bestnyaaaaaaaaa momen preggy n bau cium baby baru lahir kan... TaKe care yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kasih k.didi.. itu la.. nk enjoy moment ni.. x sbr nk tggu kick boxing dr dlm ni.. hehehehe..

      Delete
  3. tahniah my dear..

    semoga kehadiran baby baru bertambah bahagia dan rezeki.Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kasih sis..:).. alhamdulillah, tq skali lg atas doa..:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...