Sunday, July 31, 2011

::SELAMAT BERPUASA::


Yeaaaayy, besok puasa..seluruh umat Islam akan menyambut kedatangan bulan yang mulia Ramadan Al-Mubarak..dan malam ni, dalam wall FB pun ramai yang dah mengucapkan selamat berpuasa dan salam ramadan..:)..seronoknya rasa bila tibanya ramadan ni..malam ni semua orang dah start untuk sembayang tarawikh..:)..

While sy pula ramadan kali ni merupakan tahun kedua sy menyambut ramadan sebagai seorang isteri..tapi tahun ni sebagai seorang ibu pulak..:)..dan sy jugak tak boleh nak berpuasa penuh pada tahun ni..13 ramadan baru sy habis tempoh berpantang..then lepas tu sy ingat nak puasa, tapi Mak cakap takut sy tak larat sebab Ajeeq menyusu badan dan yang paling penting takut susu kering..cmane Ajeeq nak menyusu..lagipun sy baru sangat lepas pantang..lagipun ibu menyusu dikecualikan daripada berpuasa..namun kena ganti balik la ye..maknanya tahun depan sy kena ganti puasa selama sebulan la..uuwaaaaa, banyaknya la..jenuh..:)..

Tapi sy tetap semangat untuk menyambut puasa pada tahun ni..tapi sedih jugak 2 minggu pertama ramadan ni kena berjauhan dengan Mr.HUBBY..cian Mr.HUBBY kena sahur dan buka puasa sorang-sorang nanti..tak pe, nanti bila dah habis pantang, sy dan Ajeeq akan balik Ipoh untuk bersama-sama Mr.HUBBY meniti hari-hari di bulan ramadan ni..:)..

Selamat Menyambut Ramadan kepada semua umat Islam diseluruh dunia..:)..

Saturday, July 30, 2011

::AJEEQ = 30 HARI::

~biar gambar bercerita~

mama sayang busyuk mama ni..:)
muka manja bila dicium..ajeeq sayang mama..
tidur gaya bebas
mengantuk sangat-sangat la ni..falsh kamera pun x nampak dah..
tidur tangan dinaikkan ke atas..hihihhi..
yang ini gaya kuak lentang..:)

Friday, July 29, 2011

::AJEEQ DAH BESHAR MAMA::

Today, my Lil HERO+permata hati+cahaya cinta+anugerah terindah sy bersama Mr.HUBBY dah berusia 29 hari..cepat je masa berlalu rasanya..dah dekat sebulan dah usia Ajeeq syg tu..:)..dan selari dengan tumbesarannya tu, Ajeeq dah pandai buat perangai dah..huhuhuhu..kalau tak kena je dengan dia, uwaaaaa, uwaaaaa..kuat pulak tu..rasa cam satu taman ni dengar suara Ajeeq je..tapi kalau anginnya baik, diam je..:)..badan Ajeeq pun dah semakin berisi sekarang ni..bila diangkat, dah terasa 'hantapnya'..then kalau pangku Ajeeq lama-lama sikit pun dah terasa lenguhnya..:)..ALHAMDULILLAH berkat kenyang susu badan mama..:)..bersyukur kepada Ilahi dengan limpahan rezeki susu yang banyak buat putera kesayangan tu..

Dan baby boy ni, kuat sangat menghisap susu..kadang-kadang sy rasa cam susu dalam Cik B dah kering je..hehehe..ye la, kadang-kadang tu kalau Ajeeq tidur 2 jam, bangunnya mesti la nak menghisap, dan hisapan tu pulak ganaznya la..hehehehe..dahaga dan lapar sangat rasanya..:)..dan sekarang ni Ajeeq dah pandai dah nak menggigit nipple..walaupun still tak de gigi lagi, tapi rasa jugak sakitnya digigit dengan gusi..

Sy pulak dah boleh menghafal dah time untuk Ajeeq menyusu..bila sampai masa tu, kalau Ajeeq tidur pun, automatik dia akan terjaga dan bangun untuk menyusu..macam dah diset dengan jam pulak..hehehehe..bila dah bangun tidur, kadang-kadang tak nak dah baring..merengek untuk minta diangkat..bila diangkat, diam la, then boleh pulak senyum-senyum..muka pun nampak jernih je..kalau dibaringkan dia, mukanya kelat semacam je..hehehe..dengan kening berkerut-kerut..tu tandanya tak suka la tu..dan bila diangkat pun, Ajeeq dah boleh duduk dah tapi kena ampu la punggung dan pinggangnya..cuma kepala Ajeeq tu tak ampu pun tak pe, sebab leher Ajeeq dah keras dah sikit..Ajeeq dah boleh pusing kepala sendiri dah then matanya liar je tengok sekeliling..

Yang paling bestnya dah semestinya time mandi la..suka sangat mandi Ajeeq ni..tambah-tambah bila direndamkan dalam air..langsung tak berbunyi..walaupun kadang-kadang sampai bibirnya menggeletar, tapi mulutnya diam je..badan dan kakinya pulak dikeraskan bila dalam air..:)..hehehe..sy suka sangat tengok time Ajeeq mandi..nanti lepas habis pantang, mama belajar untuk mandikan Ajeeq sendiri ye sayang..:)..sayang sangat dekat manja busyuk tu..:)..



::MUHAMAD IZZAD BIN AHMAD KAMAL::

My Dear Husband Muhamad Izzad bin Ahmad Kamal...has made me laugh, wiped my tears, hugged me tight, saved my life, watched me succeed, seen me fail, cheered me on, kept me going strong, put up with my mood swings, has said everything will be alright when things get tough, keeps me sane. My husband is a promise from Allah that I'll have a friend forever .. 






Saturday, July 23, 2011

::HAPPY BIRTHDAY TWIN::


Hari ini 23 Julai 2011..Hari Lahir BFF sy..Nur Iwana Yazid dan Nur Iwani Yazid..yeaaay, diorang dah genap 25 tahun dah hari ni..tapi sy belum lagi..still 24 tahun..hehehe..jangan jeles ye BFF..sy nak mengucapkan Selamat Hari Lahir, Semoga Panjang Umur, Murah Rezeki, dan Bahagia bersama keluarga tersayang..walaupun diorang baru kehilangan tok tersayang, kuatkan diri, tabahkan hati..

Saja nak rewind usia perkenalan kami yang dah hampir 10 tahun ni..kejap je kan, pejam celik, pejam celik rupanya dah 10 tahun kita berkawan..berkawan rapat+baik+akrab..:)..kita pegi sekolah sekali tambahan pula sy satu kelas dengan Wana dari Tingkatan 4 hinggalah ke Tingkatan 6 Atas..kuat sungguh jodoh kami..dan dalam kelas pun kami duduk sebelah menyebelah je..pergi sekolah pun sama-sama.."kayuh gerek" or kadang-kadang abah dioarang hantar naik kereta dan bila baliknya kami akan tumpang Cikgu Rohiza..guru sejarah kami..hehehee..teringat balik kenangan itu..

Time nak exam kami study sesama..best-best..tapi kadang-kadang tu menyembang je yang lebih pun..hehehehe..dan kenangan yang paling manis ialah masa Tingkatan 6 Atas..best, best, best..sebab masa ni sy berjumpa dengan Muhamad Izzad Ahmad Kamal..dan Wana la akan jadi peneman sy untuk berdating..hehehe..masa mula-mula la..lepas tu dating sendiri ler..hehehehe..kami akan berjalan sesama untuk masuk ke sekolah dan sama jugak masa nak balik..Wana dan Meor pulak jadi peneman merangkap back up kami..hehehe..tak de la nampak sangat sebab ramai-ramai..kalau berjalan berdua je dengan Mr.HUBBY, sure cikgu-cikgu akan perasan..

Banyak kenangan sy bersama dengan diorang..diorang tempat sy mengadu nasib..ape je masalah sy boleh share dengan diorang..dan harapan sy semoga persahabatan yang kita jalin ni akan kekal hingga ke akhir hayat..walaupun kita masing-masing dah ada jalan hidup sendiri, tapi kita akan tetap berkawan baik..cuma sekarang ni la kami berpisah lepas sy dapat transfer ke Ipoh kerana mengikut Mr.HUBBY..tapi, setiap kali sy balik kampung, sy takkan lupa untuk menziarah diorang..

kami bercuti @ Ipoh
Iwana & Iwani Yazid
BFF

Wednesday, July 20, 2011

::ALHAMDULILLAH, MUCH BETTER::

Alhamdulillah, kini sudah 20 hari sy selamat melahirkan Ajeeq+Lil HERO+permata hati+cahaya cinta+anugerah terindah sy bersama Mr.HUBBY melalui pembedahan..dan yang pastinya apabila bersalin melalui pembedahan, penjagaannya jugak nak kena lebih teliti..pemakanannya jugak perlu pantang..makanan yang tak boleh dimakan, jangan la dimakan..kelak, kita yang akan menanggung kesakitan..fuuhh, skema gila ayat sy..hehehehe..

Dan sy jugak tak pernah untuk menulis entry tentang ini..ramai yang tidak tahu ape yang berlaku pada kesan luka akibat pembedahan itu..hanya yang terdekat dengan sy je yang tau..yang rajin mesej sy bertanyakan keadaan sy dan Ajeeq..

Pada hari ke 11, luka pembedahan tu jadi cam merah-merah je..tapi sikit sangat..tak sampai 1cm je..then sy cakapkan dengan Mr.HUBBY, Mr.HUBBY kata OK je..maybe luka tu tak kering kot..then lepas mandi, macam besa sy akan lap dan keringkan guna kipas..keesokkan harinya, merah-merah tu dah semakin panjang jadinya..kini dalam 1 inci pulak..hmmmm..sy naik risau dah tengok..then panggilkan Ibu, Ibu cakap tak kering kot..tapi tak de keluar nanah or air bisa ke ape..tidur malam sy pulak terpaksa buka kipas duduk untuk keringkan luka tu..tak naik nampak berair je..

Hari ke 13, bangun je tidur kain batik sy basah..hmmmm, air bisa keluar banyak sangat..then Mr.HUBBY terus panggilkan Ibu, Ibu suruh ke Klinik terus untuk check up kenapa jadi macam tu..so kami terus ke Klinik Kesihatan Bedong dan berjumpa dengan doktor yang bertugas..then doc tekan dekat tempat luka pembedahan tu, then keluar la nanah, bercampur dengan darah semua..dan yang pasti sakitnya hanya ALLAH je yang tau bila ditekan tempat luka tu..doc cucikan luka sy tu..hmmmm..doc kata tak serius la..tak sampai nak ke hospital then buka balik luka tu..,sy pun berdoa tak nak la sekali lagi merasa kesakitan itu..

Doc bekalkan sy dengan antibiotik dan sy diminta untuk habiskan antibiotik tu..dan mulai hari itu sy diminta untuk ke Klinik setiap hari untuk cuci luka pembedahan tu..hmmmm..yang sy tak tahan adalah sakitnya..bila ditekan untuk keluarkan semua nanah dan air bisa yang ada dekat tempat pembedahan itu..dan yang keluarnya sudah tentu la nanah bercampur dengan darah..hmmmm..dan bila ditekan tu, sampai mengalir air mata sy..tak tahan dengan kesakitan itu..rasa cam nak tepis je tangan doc yang tengah duk buat tu..nasib Mr.HUBBY setia menemani..sy pulah genggam tangan Mr.HUBBY sampaikan Mr.HUBBY gitau dia pun sakit sy duk genggam kuat-kuat masa doc duk tekan-tekan tu.." sori B, syg tak bermaksud nak sakit kan B.."

Dan kini, setelah hampir seminggu, luka itu dah semakin pulih..dan semakin bercamtum kembali..dan nanah serta air bisa jugak sudah tidak keluar lagi..dan itu merupakan petanda yang luka pembedahan sy ini semakin baik..hati sy jugak semakin senang..setiap hari berdoa memohon kepada Ilahi untuk kesembuhan ini..pesanan doc yang masih terngiang-ngiang lagi di telinga sy ni " makan kena pantang ye "..ye doc, sy memang pantang makan, tapi nak buat cmane, jangkitan kuman tu tetap nak jadi, maybe sy tersentuh masa tangan tak bersih..

Kini, sy tak perlu nak fikirkan luka itu lagi..:)..i'm happy, i'm happy, i'm happy..:)..semoga iainya terus lega..dan sy juga kini minum air gamat + zaniplus from haouse of healin..semuanya untuk sembuhkan luka pembedahan ini..

Tuesday, July 19, 2011

::AJEEQ = 20 HARI::

Pejam celik, pejam celik now Ajeeq dah berusia 20 hari..:)..kejap je rasanya..:)..rasa cam baru semalam je sy melahirkan Ajeeq tersayang tu..dan yang pasti sy jugak sentiasa menghitung hari untuk habis berpantang..hmmmm..tapi tak de la sampai tanda pada kalender..cuma usha kalender ada la..lambatnya la rasanya nak habis tempoh berpantang ni..sy jugak dah jemu dengan masakan untuk orang yang dalam pantang ni..tambahan pula sy dibedah, so, pantangnya kena lebih lagi la..ayam, telur, udang tak boleh dimakan..takut gatal..hmmm..

Dan Ajeeq+permata hati+Lil HERO+cahaya cinta+anugerah terindah sy bersama Mr.HUBBY pulak dan semakin banyak akalnya..selari dengan tumbesarannya yang membesar bagaikan juara..tangan pun dah rasa lenguh kalau pegang Ajeeq lama-lama..muka Ajeeq pun dah semakin berubah dari hari ke hari..dan kini perangainya juga dah semakin terserlah..hehehe..tersenyum sorang-sorang bila ingatkan dengan perangai Ajeeq sekarang..hehehehe..

1)  Ajeeq dah pandai nak merengek dah..kalau lambat diangkat ke, mulutnya akan kuat je bunyi..heheheh..bunyinya plak " ek ek ek ek "..Mr.HUBBY cakap cam nak start kereta pun ada dengar Ajeeq bunyi..tapi tak menangis pun..
2)  kalau nak tidur pulak, nak tidur bawah ketiak sy je..bila diletakkan di atas tilam baby, mula la nak bunyi..tapi kalau tidur sebelah dengan sy, nyenyak je tidurnya..dan bila Mr.HUBBY balik, kami akan tidur sekali..Ajeeq akan sy letakkan di tengah..kadang-kadang naik risau jugak, takut PAPA mengeliat ke tak sedar then terkena Ajeeq pulak..dan tidurnya jugak nak sambil menghisap nipple..hmmmm..tapi Mr.HUBBY cakap tak boleh ajar anak camtu, nanti kalau sy dah start keja, susah la anak nak tidur..
3)  Bila tengah tidur tu, kalau mengeliat pun Ajeeq akan bunyi..cam nak nangis tu bunyinya..cam marah pun ada bila mengeliat tu..hehehe..then dia akan sambung tidur balik..hehehe..dan tadi buat pertama kalinya Mr.HUBBY tengok anaknya bunyi bila mengeliat..tergelak je PAPA busyuk tu..:)..
4)  Bila dicium, Ajeeq dah pandai buat bunyi manja dah sekarang ni..suka agaknya dicium..tu tandanya dia disayangi dan dicintai oleh insan-insan yang ada disekelilingnya..:)..

Yang penting walau ape pun akal dan perangai Ajeeq, mama+PAPA tetap sayangkan Ajeeq..bak kata Mr.HUBBY " biasala budak-budak "..cuma yang sy puji Ajeeq busyuk ni kalau malam-malam tidur je dia..tak merengek lagi setakat hari ni..kalau terjaga pun dia lapar, dan bila hisap susu, sambung la tidur balik..:)..sayang anak mama tu..:)..oopppss, anak PAPA jugak..:)

Muhammad Zamir Hazeeq bin Muhamad Izzad
suka sangat tidur bawah kutiak mama..hehehe..

Saturday, July 16, 2011

::AJEEQ TIDUR DENGAN PAPA::

Hari ni PAPA balik untuk jumpa Ajeeq..hari ni PAPA off..PAPA dah rindukan Ajeeq sangat-sangat..:)..kalau dekat Ipoh, asyik 3G je..now bila dah balik jumpa Ajeeq, diciumnya Ajeeq puas-puas..:)..tidur pun nak sebelah Ajeeq je..:)..




::RINDU SAAT-SAAT ITU::

Setiap masa dan ketika, bila diusap-usap perut sy yang dah kempis ni, sy pasti akan rindu dan teringat pada masa itu..masa sy sedang mengandungkan Ajeeq+Lil HERO+permata hati+cahaya cinta+anugerah terindah sy bersama Mr.HUBBY..ya, memang sy sedang merindui saat itu..tapi hakikatnya kini Ajeeq dah pun selamat lahir untuk melihat dunia ciptaan Ilahi yang sungguh indah ni..melihat wajah-wajah semua insan-insan yang mencintai Ajeeq..esp mama + PAPA..:)..

Dan yang paling nyata sy rindukan adalah saat Ajeeq melakukan ombak dalam perut sy yang chomeel dan boolat ketika itu..saat-saat bila sy bercakap-cakap, then Ajeeq akan bagi respon seolah-olah faham ape yang sy cakapkan..walaupun dia hanya boleh mendengar pada ketika itu..saat sy ada masalah, semuanya sy akan kongsikan bersama-sama Ajeeq inside..sy boleh meluahkan ape saje yang sy rasa..dan hasilnya memang melegakan..:)..

Sy jugak seakan dah boleh hafal setiap kali pergerakkan yang Ajeeq buat..bermula dari bangun tidur hingga je tengah malam..semuanya sy dah tau bila yang Ajeeq akan membuat ombak dalam perut sy ni..:)..dan setiap kali ombak itu dilakukan, perasaan bahagia akan mekar je dalam hati..ditambah pulak saat-saat Mr.HUBBY juga turut merasai ombak yang Ajeeq lakukan..

Yang bestnya part makan la..:)..semua yang nak dimakan, semua akan dapat..semuanya Mr.HUBBY cari bagi jumpa jugak..walaupun jauh kena pergi, tapi Mr.HUBBY akan bawa sy jugak untuk makan ape yang sy nak..:)..kami ke Kuala Lumpur untuk makan ais krim dekat Ice Room..TQ so much Mr.HUBBY..then ke Kuala Sepetang untuk makan mee udang..dan macam-macam lagi yang sy inginkan tapi Mr.HUBBY berjaya tunaikan..

Kini, sungguh sy rindukan detik-detik dan saat-saat itu..:)..dan kini jugak Ajeeq semakin membesar bagaikan juara..dan untuk merasai detik-detik itu sekali lagi, sy perlu tunggu untuk 3 tahun lagi..:)..dan berdoa dengan Izin ALLAH S.W.T sy akan merasai detik-detik itu semula..:)..

Friday, July 15, 2011

::AJEEQ SUKA MANDI MAMA::

Now Lil HERO dah berusia 15 hari..:)..kejap je masa berlalu..pejam celik pejam celik dah semakin besar anak mama ni..dan perangai serta akalnya jugak dah semakin bertambah..tapi yang pasti Ajeeq kini suka sangat mandi..:)..dari dulu lagi, sejak 1st day balik rumah..tak nangis pun bila dimandikan..hehehehe..suka sy tengok bila Ajeeq dimandikan..

Dan yang pastinya masa tengak Mak Tok mandikan pun, dia boleh tertido..:)..esp part syampukan kepala walaupun rambut baru nak tumbuh..hehehee..sedap agaknya bila diusap-usapkan kepala..:)..bila dimasukkan dalam tab mandian tu, Ajeeq akan luruskan je kakinya..:)..chomell je anak mama tu..:)..cuma sy je lagi yang belum belajar untuk memandikan putera busyuk+permata hati+cahaya cinta+anugerah terindah tu..:)..tak pe, satu hari sy akan memandikan Ajeeq sendiri..tapi lepas pantang la..sekarang ni sy just tengok je camane bila Ibu mandikan Ajeeq..:)..





Wednesday, July 13, 2011

::GOODBYE JAUNDICE::

Hari ni cukup 3 hari Muhammad Zamir Hazeeq makan ubat jaundice dari Klinik Pakar Kanak-Kanak..dan ALHAMDULILLAH jaundicenya dah turun banyak sangat..dengan Izin ALLAH dan berkesannya ubat itu..walaupun terpaksa berpisah sekejap dengan susu badan, tapi berbaloi..

Hari ni bila check up di Klinik Kesihatan Bedong, Hazeeq dah tak perlu ke Klinik lagi dah untuk cucuk amik darah bagi ukuran jaundice..Leganya la bila sy dengar camtu..BERSYUKUR kepada ILAHI..mendengar dan memakbulkan doa sy dan Mr.HUBBY siang malam..hanya untuk hero kecil+permata hati+cahaya cinta+anugerah terindah yang kami miliki tu..:)..

Dan yang paling melegakan sy adalah bila Hazeeq dah tak perlu kena cucuk setiap hari untuk diambil darahnya..:)..kecian sangat tengok walaupun sy tak ikut masa Hazeeq kena cucuk, tapi bila tengok kesan suntikan tu, hati ibu sy tersentuh..ye la, anak sekecil itu disuntik setiap hari..tapi itu mungkin dugaan buat kami suami isteri..kami terima YA ALLAH..

Bila gitau dekat Mr.HUBBY, Mr.HUBBY pun senang hati mendengarnya..dah tak perlu risau sangat dengan keadaan Hazeeq sekarang..PAPA cakap dia tak sabar nak tunggu off hari Jumaat ni untuk balik tengok sy dan Hazeeq..:)..kami akan menunggu kepulangan PAPA dan Mr.HUBBY yang terchenta tu..:)..

pic Lil HERO mama hari ni..:)..dah makin beshar dah..:)

Tuesday, July 12, 2011

::JAUNDICE OH JAUNDICE::

Hari ni Lil HERO Hazeeq dah 12 hari lahir melihat dunia..:)..dan sy rasakan muka Hazeeq dah semakin lain dah dari masa mula-mula lahir dulu..dan semakin chomel rasanya..tido pun dalam pelbagai gaya dah sekarang ni..:)..paling jelas gaya tido cam PAPA la..dan anak PAPA..:)..kalau dibedong dia akan tido macam besa tapi kalau dibuka ikatan bedongnya, gaya tido PAPA akan terserlah lah..hehehehe..




Tapi yang merisaukan sy adalah masalah jaundice Hazeeq..hari tu masa 10 hari check still lagi 14..hmmm..cmane nak buat ni??cara dan ubat tradisional semua dah try..air rebusan putik bendi, air anggur hitam, sengkuang cina, mandi daun kucai..tp still x mau hilang jugak jaundicenya..asyik turun dan naik balik..tak nak betul-betul hilang..sy dan Mr.HUBBY risau bila fikirkan jaundice Hazeeq ni..

Hari Ahad lepas MY GORGOUS MOM IN LAW bawa Hazeeq ke Pakar Kanak-Kanak untuk jaundice..then doc bagi ubat..kami try jugak cara moden dah tradisional tak berkesan sangat..tapi ikut perubatan moden ni, ubat yang diberikan tak boleh dicampur dengan susu badan..terpaksa bagi Hazeeq minum susu tin..nasib baik Hazeeq nak jugak minum..ciannya la anak mama tu..:)..makan ubat pun tak nangis..bagi susu tin pun tak nangis..hisap je..sy yang tengok ni pulak rasa sedih..nak mengalir je airmata tengok anak camtu..hmmmmm...tapi untuk 3 hari je, lepas 3 hari Insyaallah jaundice tu akan hilang, then Hazeeq boleh hisap susu badan balik..

Dan yang paling menyedihkan bila sy pegang Hazeeq, dia akan buka je mulut cam nak hisap susu..:(..nak nangis sy tengok..mulutnya dibuka je..sabar la sayang, tinggal besok je..dan besok sayang mama ni dah boleh hisap susu mama dah..bukan mama sengaja tak nak bagi susu mama ni, tapi untuk sembuhkan jaundice Hazeeq sayang tu, mama terpaksa..:(..sy cium-cium dia..sayang sangat-sangat dekat Lil HERO+permata hati+cahaya cinta sy tu..:)..sambil menaip ni pun sy duk tengok ke Hazeeq syg tu..nyenyaknya dia tidur lepas mandi dan minum susu..


Dan besok bila dah check up lagi, minta-minta la jaundicenya dah turun dan hilang terus..AMINNN..YA ALLAH YA TUHANKAN, Kau makbulkan la doaku ini..

Friday, July 8, 2011

::SEDIH, SEDIH, SEDIH::

Hari ni genap la 8 hari Muhammad Zamir Hazeeq bin Muhamad Izzad lahir melihat dunia..dah semakin sihat dah dia dari jaundice..hope lepas ni akan bertambah sihat anak mama tu..:)..badan dia pun dah semakin keras dah..tak lembut masa 1st day dulu..:)..

Tapi sayangnya hari ni last PAPA stay sama-sama dengan Hazeeq..PAPA perlu balik semula ke Ipoh sebab dah start kerja arini..sedihnya la..dan yang paling sedih dah tentulah mama..:(..Mr.HUBBY bertolak balik selepas solat jumaat..kecian jugak tengok Mr.HUBBY pun sedih nak tinggalkan anak yang masih kecil..semalam, tidur pun sebelah dengan Hazeeq..

Sebelum nak balik tu, Mr.HUBBY cium Hazeeq puas-puas..sy yang tengok ni cepat je mengalir air mata..sedih sangat..sy tau Mr.HUBBY pun sedih tapi orang lelaki sentiasa cool je walau sedih cmane pun..ye la, sy perlukan Mr.HUBBY time pantang ni..bila Mr.HUBBY tak de mesti akan terasa ketiadaan tu.." jaga anak elok-elok syg ".."syg jangan nangis sangat, nanti bentan ".."cmane la syg tak sedih B, kena balik Ipoh tinggalkan syg dan anak sini ".." kan Hazeeq ada tu, sama la Hazeeq dengan B..Hazeeq kan pengganti B ".." nanti B off ari isnin ni B balik sini lagi "..

Masa salam dengan Mr.HUBBY lagi terasa..then peluk dengan Mr.HUBBY lagi la laju airmata ni mengalir..hmmm..kalau ikutkan hati sy nak je ikut Mr.HUBBY balik Ipoh..tapi nak buat cmane, sy kena pantang sini, kat Ipoh tak de sape nak jagakan sy yang dalam pantang ni..sabar banyak-banyak je la..walau cmane pun perasaan sedih tetap menguasai diri..:(

Thursday, July 7, 2011

::KECIAN HAZEEQ::

Sebelum balik berpantang di Bedong, Mr.HUBBY bawa Lil HERO ke Klinik Kesihatan Tanjung Rambutan untuk check jaundice..nurse yang datang melawat ke rumah cakap Lil HERO cam ada jaundice..dan resultnya 14.2..walaupun tinggi tapi under control lagi..so bila dah sampai di Bedong, terus Mr.HUBBY ke Klinik Kesihatan Bedong untuk laporkan yang sy dan Lil HERO berpantang disini.

Bila check up dibuat di Klinik Kesihatan Bedong, jaundice Lil HERO bertambah lagi..Lil HERO dirujuk untuk ditahan di wad Hospital Sultan Abdul Halim, Sg,Petani..masa Mr.HUBBY balik bagitau tu, airmata sy dah menitik dah..tak sangka yang Lil HERO akan ditempatkan di wad..sedih sangat rasanya..dah la sekarang ni tiap-tiap ari kena cucuk ambil darah..tapi nasib baik la Lil HERO nangis kejap sangat..tapi sy pulak yang tak sanggup nak tengok bila Lil HERO dicucuk tu..

Then terus buat persiapan untuk ke hospital..sampai di hospital terus daftar kemasukkan ke wad..Lil HERO ditempatkan di wad Melur 2..untuk kanak-kanak yang jaundice..nasib baik ada katil yang kosong jadi sy dapat stay di hospital sama menemani Lil HERO..lagipun Lil HERO menyusu badan sepenuhnya..tak dapat sy bayangkan kalau Lil  HERO sorang-sorang kat sana..cmane kalo menangis, sape nak pujuk, kalau Lil HERO sejuk, sape nak pelukkan..hmmmm..

Lil HERO diletakkan dalam baby court dan dibawah cahaya lampu biru bersebelahan dengan katil sy..ciannya sy tengok anak sy tu..menangis sy ni..ye la,  tengok keadaan Lil HERO camtu..masa malamnya Lil HERO tak dapat nak tidur nyenyak dengan keadaan camtu..kecian sangat sy tengok..bila sy angkat dia then peluk bari tidur dengan nyenyaknya..bila diletakkan balik, terus terjaga..tak sampai hati sy nak letak Lil HERO dalam baby court tu tapi terpaksa la untuk kurangkan jaundice..nak bagi Lil HERO sihat sepenuhnya..

Keesokkan harinya, jaundice Lil HERO dah berkurang..ALHAMDULILLAH..doc cakap Lil HERO dah boleh balik rumah...bersyukurnya sy kepada Ilahi..dan harapan sy semoga jaundice ni akan terus berkurang dan hilang terus..hari ni bila check up lagi, jaundice Lil HERO dah turun lagi kepada 11.3..ALHAMDULILLAH..

sebelum bertolak ke hospital..Hazeeq & Papa

kesian sangat Lil HERO

Wednesday, July 6, 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...